🐰🌷🐣 Sváteční DOPRAVA ZDARMA do výdejních míst pro objednávky nad 500 Kč 🚚

Návod na přání pro maminku

Vytvořte si s námi jednoduché přání malované akvarelem. Přání pro maminku k svátku matek, nebo z pro radost i z lásky. Postup je opravdu snadný a navíc si vystačíte s pár základními pomůckami a pouze dvěma akvarelovými barvami. 

akvarel návod přání den matek pomůcky (1)

 

Pomůcky a potřeby k malbě

 

1. Krok

Začneme tím, že si na papír nakreslíme tvar obálky. Nezapomeňte na všechny důležité linie. Na tužku příliš netlačte, použijte měkčí tvrdost tuhy. Až budete s nakresleným tvarem spokojení, použijte plastickou gumu a obrys přegumujte. Tahy tužkou by měli být sotva viditelné.

 akvarel návod přání den matek kresba (1)

 

2. Krok

Teď už přichází zábavnější část a použití barvy. Na obálku jsem zvolila zemitý odstín v žlutých tónech 107 – Venetian Yellow Earth. Barvu si nejprve rozmíchejte na paletě. Postupujeme vždy po jednotlivých pomyslných dílech nakreslené obálky. Nejprve si vždy barvou vymalujeme jednu část (díl obálky) a následně štětec vymyjeme od barvy. Poté začněte štětcem částečně vymývat barvu z papíru. Přebytečnou barvu na štětci otírejte do připravené papírové utěrky. Tímto způsobem se nám začnou tvořit viditelné tmavší okraje a stíny v místech kde ponecháte barvu. Předtím, než budete pokračovat, nechte vždy jednotlivé hotové části zaschnout, aby se výsledný efekt okraje zachoval.

 akvarel návod přání den matek obálka (1)

 

3. Krok

Obálku máme hotovou a necháváme zaschnout. Zbývá namalovat srdíčka. Opět si rozmícháme barvu na paletce – já jsem zvolila odstín 323 Aquarius Red. Pokud si nejste jistí, můžete si obrys předkreslit tužkou. Vytvořte kombinaci různých velikostí, od větších po malé. Jakmile nám barva zaschne, vystřihneme namalovanou obálku i srdce.

 akvarel návod přání den matek vystřižené části v2

 

4. Krok

Na akvarelový papír namalujeme jednoduché pozadí ze zbývajících rozmíchaných barev, které jsou použili na malování obálky a srdcí. Tento krok můžete vynechat a místo toho vystřižené motivy nalepit na čistě bílé pozadí, nebo zvolit libovolný barevný papír.

 akvarel návod přání den matek pozadí

 

5. Krok

V obálce prořízneme malou část, abychom jedno ze srdcí mohli do obálky vsunout. Následně vše pomocí lepicího rolleru nalepíme. Hotové přání můžete vložit do obálky, ovázat stuhou nebo jinak dárkově zabalit.

 akvarel návod přání den matek hotové přání (1)