Krasopísmo: Vánoční listy ke stažení

Vítáme vás ve světě moderní kaligrafie, světě hezkého písma, které mnozí z nás obdivují a přejí si ho také umět. Krasopísmo přináší skvělou možnost odreagování a zábavy v kombinaci s kreativitou. 

Pro všechny, kdo se touží naučit hezky psát, jsme připravili sérii článků s podklady, které si můžete ZDARMA vytisknout a použít. Spojili jsme proto své síly s Bárou z @bara_tvori své síly a připravili pro vás spousty předloh, podle kterých se postupně společně naučíme hezky psát. Na celém projektu už nějaký čas pracujeme, a i do budoucna se máte na co těšit! 

A protože se nám kvapem blíží Vánoce, první článek a předlohy jsou svátečně laděné. Vše co si nacvičíte můžete navíc využít pro psaní jmenovek na dárky, při tvoření přáníček a samozřejmě i jen tak - při psaní pro radost.

Hlavní foto 

Krasopísmo může ovládat opravdu kdokoliv, stačí mít jen chuť a trpělivost učit se něco nového. Vše je hlavně o tréninku a vytvoření svalové paměti. Nehledejte za tím nic složitějšího a nebojte se, že neuspějete. 

 

Doporučené pomůcky

Pro krasopísmo je charakteristické střídání tenkých a tlustých tahů. Správných tahů docílíte za pomocí fixů se štětcovým hrotem tzv. brushpenů. Tyto fixy mají tvar hrotu do špičky a jsou pružné. Předlohy k tisku v tomto článku jsou vytvořené pro fixy s drobným elastickým hrotem. Doporučené pomůcky jsme sepsali níže.

Existuje mnoho druhů a značek štětcových fixů a chápeme, že se v tom nemusíte vždy vyznat. Pro psaní doporučujeme použít některý z fixů níže. 

Psací potřeby

 

Všechny zmíněné značky brushpenů najdete v nabídce ve velké škále barev. Pro začátek postačí černá bava. 

Tip: Nebojte se při tahu dolů přitlačit, abyste dosáhli silného tahu. 

 

Cvičné listy k tisku

Předlohy si jednoduše stáhněte do svého počítače z odkazů níže. Jednotlivé listy jsou uložené v PDF uzpůsobené pro klasický formát papíru A4.

Procvičování

 

 

Výzva #tvorimsyuppi

Zapojte se tímto do naší výzvy a naučte se s námi hezky psát. Označte nás u fotek jak s námi procvičujete krasopísmo pod #tvorimsyuppi. Už teď se těšíme na zpětnou vazbu, jak se vám náš nápad líbí.