Květinové věnečky s Tombow: Kreslete se mnou (video)

Pokud se vydáte mezi bullet journalisty a zeptáte se, na které fixy nedají dopustit, můžete se vsadit, že na prvních příčkách bude značka Tombow. Jejich legendární oboustranné fixy Dual ABT jsou totiž skvělými pomocníky jak na drobné malůvky, tak na krasopis, a proto jsou pro mnohé nezbytností v plánování. Dnes si tyto psací potřeby ukážeme v akci, a to při malování čtyř květinových věnečků, které můžete použít pro své úvodní bujo stránky.

tvoření s ficaami tombow

Květinové věnečky vytvořené pouze s Tombow fixami

 

Krátce o štětcových fixech Tombow

Dual ABT Brush Pens jsou celosvětově známé štětcové fixy japonské značky Tombow. Jsou oboustranné, přičemž jeden hrot je klasický tenký fix, zatímco druhý je dlouhý a flexibilní, zkrátka štětcový. Vybrat si můžete z nepřeberného množství barevných odstínů včetně šedých až černých. Fixy jsou napuštěné inkoustem na vodní bázi, nejsou proto agresivní a skvěle se tak hodí pro tvoření v diářích. Lze s nimi vytvářet stíny, barevné přechody a ani rozmývání vodou není problém. 

tombow štětcové fixy ABT

Žádný barevný odstín vám rozhodně chybět nebude.

 

inspirace pro malování

Dual ABT fixy od Tombow mají dva hroty: štětcový a tenký fineliner.

 

Jak na květinové věnečky pro bullet journal

Tombow štětcové fixy velmi často používáme ke krasopisu a moderní kaligrafii, velmi dobře se s nimi ale také kreslí. Ve videu, které najdete níže, se můžete podívat na návod k vytvoření čtyř různých květinových věnečků. Tyto kroužky ozdobené malovanými lístky a květinami velmi často uvidíte na úvodních stránkách v bullet journalech, využít je však můžete i na pozvánky, přáníčka nebo ručně malované pohledy. 

 

 

Co budete potřebovat?

K namalování věnečků si vystačíte se základními barvami. Ty najdete buď v připraveném setu štětcových fixů nebo jednotlivě po kusu. Do jarních a letních měsíců se vám bude hodit šťavnatá zelená (např. 133, 126), romantická růžová (772, 761) a teplá hnědá (026 – spíše zlatá). Všechny tyto odstíny hrají hlavní roli v návodu, který už na vás čeká. Tak se dejme do tvoření!

 

Doodle with Me! Nakreslete si se mnou květinové rámečky

Michaela Kolková
(Míša v Šálku)