Jak na multifunkční diářové pravítko We R Memory Keepers

Hodily by se vám při diářovém tvoření další ruce? Ty pro vás bohužel nemáme, ale i tak víme, jak vám plánování trochu usnadnit. Nadpisy, vlaječky, seznamy úkolů i rozmanité trackery pohodlně vytvoříte se speciálním pravítkem známé značky We R Memory Keepers, které si podrobně představíme v dnešním článku. Pokud vás zajímá, co všechno v sobě tento multifunkční nástroj ukrývá, pusťte se do čtení!

pravítko we r memory keepers

 

Vhodné psací potřeby

Stejně jako u většiny jiných šablon, i zde je třeba použít psací potřeby s tenkými hroty, zvláště pak u kruhové části. Nemusíte se však bát, že je šablona kompatibilní pouze s ostrouhanou tužkou. Naopak. Do jejích drobných výřezů skvěle padnou například hroty linerů značek Marvy Uchida či Sakura, použít můžete rovněž oblíbenou propisku s delší špičkou. 

DSC_0131

Na práci s šablonou jsou vhodné psací potřeby s tenčími hroty.

 

Kruhová šablona: trackery i květinové rámečky

Nejvýraznějším prvkem na pravítku je vrchní kulatá část. Ta vám pomůže vytvářet kruhové sledovače (trackery) nálady, zvyků nebo třeba pitného režimu. Tajemství spočívá v otočné vnitřní šabloně, do níž zapíchnete tužku či fix a nakreslíte kružnici o jednom z devíti průměrů. Šablona obsahuje také 12 svislých výřezů, které rozdělí kruh na 12 nebo 24 částí. Větší trpělivost vyžaduje rozdělit kruh na 30 políček, avšak i s tímto vám šablona pomůže.

Co vytvořit s kruhovou šablonou?

  • Souměrný kruh na úvodní stránku měsíce
  • Půlkruhy pro květinové rámečky
  • Habit trackery: 24hodinový/ 12hodinový (24/12 políček), týdenní (7 p.), měsíční (30 p.), roční (12 p.)
  • Mood tracker pro sledování nálady
  • Kruhové týdenní layouty

 

pravítko na kolečka

DSC_0136

 DSC_0137

inspirace mood tracker

 

Vytvářejte vlaječky, bannery a šipky

Ve spodní části pak najdete výřezy vhodné k vytvoření prvků do layoutu (=rozložení stránky). Dvě protilehlé šipky jsou určené k narýsování ozdobných vlaječek a štítků. Do nich lze vepsat nadpis nebo je použít jako ozdobný detail stránky. Díky znázorněným ryskám bez problému přizpůsobíte velikost šipek vašim tvůrčím záměrům.

pravítko a šablona

DSC_0120

 

To Do list snadno a rychle

Rychlé seznamy úkolů vytvoříte díky šablonám kroužků a čtverečků. Najdete vždy tři pod sebou, ale žádný strach, nakreslit si jich můžete tolik, kolik vás čeká úkolů ke splnění. Dobře viditelná ryska mezi jednotlivými otvory vám pomůže určit vždy stejnou vzdálenost, takže pravítko můžete libovolně posouvat, aniž by vám vznikly nesouměrné sloupce. Stejnou vzdálenost od sebe mají i otvory na řádky, kterými můžete doplnit své To do listy

DSC_0125

 

Detail, který nesmíte přehlédnout

Samozřejmostí je klasické pravítko o 10 centimetrech (nebo 4 palcích). Praktický detail, který by vám mohl na první pohled uniknout, najdete na samotném konci pravítka. Levá strana je zakončená zaobleným rohem, zatímco napravo je část pravítka zkosená o 45°. Takto zakončené hrany vám pomohou nakreslit rámečky s kulatými či šikmými rohy.

DSC_0140

DSC_0123

 

Skládejte kapsičky na fotky či samolepky

Bonusovou dovedností multifunkčního pravítka je skládání drobných kapsiček, které si můžete vlepit do diáře. Papírem ve tvaru obdélníku obalte spodní část pravítka a přebytečný papír ohněte přes spodní hranu. Ze vzniklé kapsy vysuňte pravítko a pomocí lepicího rolleru či lepidla upevněte kapsu na stránku diáře. Dovnitř lze vložit malou fotografii jako vzpomínku, vizitku nebo třeba menší arch se samolepkami

pravítko a šablona

DSC_0129

 

Pravítko We R Memory Keepers je určeno pro všechny diáře, od těch klasických až po kreativní bullet journaly. Využijete jej jak pro přípravu ročních a měsíčních layoutů, tak i pro tvoření na denní či týdenní bázi. Rozhodně vám nebude ležet v koutě! :)

Michaela Kolková
(Míša v Šálku)